Witaj, zapraszamy do rejestracji w Społeczność Polskich Internautów ProjektPI.

Reformy Polski a polityka monetarna państwa.

Odp.: Reformy Polski a polityka monetarna państwa.

Postprzez qba56 » 28 Gru 2009, 13:41

Na bank będziesz miał taką sytuację, że za friko nikt nie będzie chciał się czegokolwiek tknąć

Ależ ja nie jestem tutaj naganiaczem. A jeżeli ktoś chce mieć kasiorkę, za działanie to trzeba się szybko uwijać, dopóki partie dostają subwencje. Możesz jeszcze zdążyć, ale tam już kasiorka jest podzielona dla swoich.
Masz mylny odbiór Projektu PI. Tutaj nie występuje jakaś grupa kapitałowa która płaci za działanie. Tutaj są sami napaleńcy którym zależy. I ja swojej retoryki nie zamierzam kontrolować aby kogokolwiek zachęcać. Co mam we łbie to mam tez na dziobie.

za friko nikt nie będzie chciał

I bardzo dobrze. Jak portal się rozrośnie i Stowarzyszenie uzbiera skłądki od takich desperatów którym się chce to być może ktoś zarobi. Ale myślę, że fachowcy od serwerów i innej maści problemów technicznych ale FACHOWCY. Płacić za aktywność to... PiS, SLD, PSL, póki co PO... Złoż gdzieś deklarację, może się załapiesz.... :lol:
Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? ... Albert Einstein
Awatar użytkownika
qba56
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPFirefox

Postprzez wolfik22 » 28 Gru 2009, 14:17

qba56 nieładnie tak wyciągać zdania z kontekstu

Przy tak niejasno określonej formule nikt nie zdecyduje się na działalność non-profit w stowarzyszeniu.
Na bank będziesz miał taką sytuację, że za friko nikt nie będzie chciał się czegokolwiek tknąć i twoja retoryka, że robi to dla siebie nic tutaj nie pomoże.

To jeszcze raz to wytłumaczę mam nadzieję ostatni.
Przy tak nie jasno określonej formule czyli braku podstawowych informacji dotyczących harmonogramu, założycieli, szczegółowych planów na najbliższy okres czasu, braku osoby odpowiedzialnej za prowadzenie stowarzyszenia nikt nie zdecyduje się na działalność non-profit w stowarzyszeniu.
Na bank będziesz miał taką sytuację, że za friko nikt nie będzie chciał się czegokolwiek tknąć i twoja retoryka, że robi to dla siebie nic tutaj nie pomoże.
Awatar użytkownika
wolfik22
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPMozilla

Postprzez Mirek » 28 Gru 2009, 17:08

Zgadza się Wolfik. _4
To co piszesz jest podstawą wszelkiego działania. Kłania się prakseologia. Prof.Kotarbiński mawiał, że nawet rower musi mieć kierownicę. Całe życie uznawał tylko jeden wyjątek - małżeństwo partnerskie. Pod koniec życia nawet i ten wyjątek wykluczył.
Re:gba56
"Nie rozumiem" dlaczego zwolennicy barteru
odeszli na swoje fora
?
Dlaczego w tak podobno bardzo szerokiej społeczności nie ma dla nich miejsca ?
Dlaczego też barter określasz jako bzdet ? Skąd taka pogarda dla projketku, który funkcjonuje ze sporym powodzeniem od kilku lat. Znalazłem to czego szukałem; http://www.bartersystem.pl/
Proponuję poczytać. Warto by chociaż mieć pojęcie jak to w praktyce funkcjonuje.
To są miliony złotych i jak dla mnie to nie jest bzdet.
P :)
Zostań niewolnikiem ! Weź kredyt.
Awatar użytkownika
Mirek
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPMozilla

Postprzez qba56 » 28 Gru 2009, 19:44

Dlaczego też barter określasz jako bzdet ?

Nie barter lecz DF. Barter bywało, że sam uskuteczniałem. Jednak w skali finansów Państwa nie ma on większego znaczenia. Ale mniemam, że ani Ty ani ja nie jesteśmy fachowcami od finansów więc niechętnie podejmuję dyskusję. Jestem tylko otwarty na argumenty które mnie do czegoś przekonają lub... nie przekonają.

Dlaczego w tak podobno bardzo szerokiej społeczności nie ma dla nich miejsca ?

A kto tak powiedział? Mój zacny adwersarz z tego forum -Blundi założył własne Stowarzyszenie i tam rozmawiają. A szkoda bo lubiłem nasze polemiki.
Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? ... Albert Einstein
Awatar użytkownika
qba56
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPFirefox

Postprzez wolfik22 » 31 Gru 2009, 15:28

qba56 napisał(a):I bardzo dobrze. Jak portal się rozrośnie ...

qba56 jak nie będziecie czegokolwiek robić jako stowarzyszenie to napewno się nie rozrośnie, już teraz liczba unikalnych użytkowników spadła z ponad 200/dzień do 130/dzień.

Gratuluje zatem samozadowolenia. Jak dla mnie możesz sobie czekać, może się przecież zdarzyć jakiś cud, nieprawdaż? :)
Awatar użytkownika
wolfik22
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPMozilla

Postprzez admin » 31 Gru 2009, 15:49

Małe sprostowanie wolfik ....
wolfik22 napisał(a):qba56 jak nie będziecie czegokolwiek robić jako stowarzyszenie to napewno się nie rozrośnie, już teraz liczba unikalnych użytkowników spadła z ponad 200/dzień do 130/dzień.

Gdzie wyczytałeś te statystyki ?

Proponuję wrócić do głównego tematu: Reformy Polski a polityka monetarna państwa.

To są statystyki za grudzień do dnia 30.12.2009. :mrgreen:
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Administrator Serwera ProjektPI
Od tego, na który pociąg zdążymy, zależy nasze życie ...

Image
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

WindowsMozilla

Postprzez wolfik22 » 31 Gru 2009, 20:03

Statystyka serwera jest dla mnie zupełnie nie obiektywna, zwłaszcza, że serwer może obsługiwać kilkanaście innych domen, z zupełnie inną zawartością.
Dobra statystyka jest z google-analitycs lub alexa i właśnie stamtąd pochodzą moje dane, uzyskane za pośrednictwem serwisów zajmujących się analizą i wyceną domen.
Może zamiast statystykę serwera należało by umieścić screenshot z google-analitycs ? :)

Moderowano: Admin
Post nie na temat.
Awatar użytkownika
wolfik22
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPMozilla

Postprzez admin » 01 Sty 2010, 04:43

Proszę bardzo.
wolfik22 napisał(a):Statystyka serwera jest dla mnie zupełnie nie obiektywna, zwłaszcza, że serwer może obsługiwać kilkanaście innych domen, z zupełnie inną zawartością.

Sugerujesz że podaje dane nieprawdziwe? Kolego oj nieładnie.

Niestety ale Alexa jak widzisz jest niemiarodajnym źródłem informacji tak samo jak Google Analytics.
Czemu? Poczytaj sobie w necie informacje a dowiesz się więcej.
Podane w poprzednim poście dane pochodzą ze statystyk serwera dla domeny projektpi.pl
Na tym serwerze nie ma zainstalowanych innych domen

A teraz proszę ostatni raz o powrót od głównego wątku tematu.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Administrator Serwera ProjektPI
Od tego, na który pociąg zdążymy, zależy nasze życie ...

Image
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

WindowsMozilla

Poprzednia

Powróć do Ministerstwo finansów

• Reklama
Pomóż powodzianom
Portal ProjektPI nie bierze odpowiedzialności za informacje zawarte w tematach tu poruszanych.
Pamiętaj więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów, webmasterów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.