Witaj, zapraszamy do rejestracji w Społeczność Polskich Internautów ProjektPI.

UWAGA Test preferencji politycznych

Tu znajdziesz regulamin forum, podstawowe zasady jego działania oraz miejsce gdzie można przywitać nowych kolegów i koleżanki.

Odp.: UWAGA Test preferencji politycznych

Postprzez mwpol » 16 Lis 2009, 02:05

W moim wypadku wszystko się zgadza :) Bardzo ciekawy test

Oto Twoje wyniki:
Wolność gospodarcza: 23
więcej od 52.6% uczestników testu
Tradycjonalizm:0
więcej od 32.9% uczestników testu
Wolności obywatelskie:38
więcej od 77.3% uczestników testu
Najbliższa Ci ideologia to: Liberalizm

Liberalizm to ideologia, odwołująca się do indywidualizmu. Głosi ona wolność jako wartość najwyższą, stawia prawa jednostki powyżej praw wspólnoty. Poglądy liberalne są często uważane za najbardziej tolerancyjne wobec poglądów i czynów innych ludzi. Współcześni europejscy liberałowie opowiadają się przede wszystkim za rozszerzeniem swobód obywatelskich oraz zmniejszeniem (lecz nie likwidacją) ingerencji państwa w rynek.
Studiujesz ? A może dopiero planujesz wybór przyszłej uczelni ? http://zielonekoziolki.pl - ten portal jest dla Ciebie
Awatar użytkownika
mwpol
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Postprzez Erni » 16 Lis 2009, 17:32

Oto Twoje wyniki:
Wolność gospodarcza: 29
więcej od 58.8% uczestników testu
Tradycjonalizm:20
więcej od 65.1% uczestników testu
Wolności obywatelskie:37
więcej od 76.2% uczestników testu

Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatyzm

Konserwatyzm jest ideologią, w której założeniach na pierwszym miejscu znajduje się obrona obecnego ładu i poszanowanie dla tradycji. Konserwatyści w swoich działaniach wykazują dążenia do umacniania wartości tradycyjnych, takich jak religia, naród, państwo, rodzina czy własność prywatna. Co istotne, konserwatyzm nie uznaje "jedynych słusznych założeń" - dla konserwatystów to, co może być dobre dla jednego społeczeństwa, nie musi sprawdzić się w drugim.
Awatar użytkownika
Erni
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Postprzez dzw77 » 20 Gru 2009, 17:38

Heh, śmieszny test wahałem się przy dwóch pytaniach to najpierw wyszedł mi : komunizm, a po zmianie tych dwóch : faszyzm :lol: Cóż, jestem totalitarny jak widać :lol:
Awatar użytkownika
dzw77
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPFirefox

Postprzez marcinstp » 10 Sty 2010, 02:59

Najbliżej mi wg testu do samoobrony i lugi polskich rodzin
Najbliższa ideologia to: Narodowa lewica

Wiedziałem że jestem z lewej strony ale żeby samoobrona?
Awatar użytkownika
marcinstp
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPFirefox

Postprzez kaczord » 07 Lut 2010, 23:19

Wolność gospodarcza: 37
więcej od 66.6% uczestników testu
Tradycjonalizm:11
więcej od 54.6% uczestników testu
Wolności obywatelskie:27
więcej od 63.9% uczestników testu
Najbliższa Ci ideologia to: Chrześcijańska demokracja

Chrześcijańska demokracja jest ideologią opartą na katolickiej nauce społecznej. Zakłada ona solidaryzm społeczny, decentralizację władzy, gospodarkę opartą na koncepcji społecznej gospodarki rynkowej, sprzeciw wobec liberalizmu światopoglądowego. Współczesne partie chadeckie niejednokrotnie mają w swoich szeregach również ateistów i wyznawców innych wyznań. Chadecy wciąż jednak utrzymują konserwatywne podejście do spraw obyczajowych, są przeciwnikami aborcji na życzenie i rejestrowanych związków homoseksualnych.
Partie posiadające frakcje chadeckie:Prawo i Sprawiedliwość, Prawica Rzeczpospolitej, Liga Polskich Rodzin, Platforma Obywatelska

Sam nie wiem, czy dziwić się, czy też cieszyć?
Awatar użytkownika
kaczord
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPFirefox

Postprzez edukacyjny » 17 Lut 2010, 15:13

luxyfer napisał(a):Witam,
znalazłem dziś (na wykopie) stronę http://www.testpolityczny.pl
na podstawie pytań o Twoje poglądy, algorytm ustali jaki masz światopogląd, czy jakiej partii jesteś najbliżej, co może służyć weryfikacji naszych preferencji politycznych ;) Oczywiście nie należy tego traktować zbyt poważnie, szczególnie że nie jestem w stanie stwierdzić na ile algorytm jest działający, chociaż mój wynik się mniej więcej zgadza ;) Najlepiej potraktować to jako swego rodzaju zabawę, która jednak może nam pozwolić lepiej się wzajemnie poznać

W/określony test jest niepotrzebny po DACIE 1 12 2009 -obowiązywania TRAKTATU LIZBOŃSKIEGO.
Jako iż po tej DACIE obowiązującym stał się naturalny zasadniczy podział wszystkich możliwych orientacji politycznych światopoglądowych jakby na :

1/Polską Partię Euroentuzjastyczną Domną (UE= D O M )
2/Polską Partię Eurosceptyczną Domną (UE= D O M )
1/2
3/ani euroentuzjastyczną ani eurosceptyczną (niedomną)

I stąd nie ma żadnego innego podziału po tej DACIE.
Tzw.PO ,PiS,PSL,SLD itp są to frakcje wchodzące w skład jednej z wyżej określonych 2- zasadniczych Partii Politycznych Ekonomicznych .Jako iż w warunkach obowiązywania Kapitalizmu prawdziwego (unijnego)nieamerykańskiego wszystkie dotychczasowe partie polityczne przeszły samoistnie w partie ekonomiczne (polityczno-ekonomiczne)-frakcje.
Ostatnio edytowany przez admin, 17 Lut 2010, 15:29, edytowano w sumie 1 raz
Powód: brak zamkniętego nawiasu cytatu
Awatar użytkownika
edukacyjny
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPMozilla

Postprzez levy52 » 28 Mar 2010, 22:43

Wolność gospodarcza: 100
więcej od 97.7% uczestników testu
Tradycjonalizm:17
więcej od 63.5% uczestników testu
Wolności obywatelskie:16
więcej od 46.6% uczestników testu
Awatar użytkownika
levy52
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

WindowsOpera

Postprzez maciekwaj » 01 Kwi 2010, 14:47

Oto Twoje wyniki:
Wolność gospodarcza: 54
więcej od 80.8% uczestników testu
Tradycjonalizm:57
więcej od 93.2% uczestników testu
Wolności obywatelskie:-16
więcej od 10.7% uczestników testu
Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatywny liberalizm

:)
Awatar użytkownika
maciekwaj
Użytkownik ProjektPI
Użytkownik ProjektPI

Windows XPOpera

Poprzednia

Powróć do ABC Forumowicza

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

• Reklama
Serwis randkowy
Portal ProjektPI nie bierze odpowiedzialności za informacje zawarte w tematach tu poruszanych.
Pamiętaj więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów, webmasterów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.