luxyfer napisał(a):Witam,
znalazłem dziś (na wykopie) stronę
http://www.testpolityczny.pl na podstawie pytań o Twoje poglądy, algorytm ustali jaki masz światopogląd, czy jakiej partii jesteś najbliżej, co może służyć weryfikacji naszych preferencji politycznych

Oczywiście nie należy tego traktować zbyt poważnie, szczególnie że nie jestem w stanie stwierdzić na ile algorytm jest działający, chociaż mój wynik się mniej więcej zgadza

Najlepiej potraktować to jako swego rodzaju zabawę, która jednak może nam pozwolić lepiej się wzajemnie poznać
W/określony test jest niepotrzebny po DACIE 1 12 2009 -obowiązywania TRAKTATU LIZBOŃSKIEGO.
Jako iż po tej DACIE obowiązującym stał się naturalny zasadniczy podział wszystkich możliwych orientacji politycznych światopoglądowych jakby na :
1/Polską Partię Euroentuzjastyczną Domną (UE= D O M )
2/Polską Partię Eurosceptyczną Domną (UE= D O M )
1/2
3/ani euroentuzjastyczną ani eurosceptyczną (niedomną)
I stąd nie ma żadnego innego podziału po tej DACIE.
Tzw.PO ,PiS,PSL,SLD itp są to frakcje wchodzące w skład jednej z wyżej określonych 2- zasadniczych Partii Politycznych Ekonomicznych .Jako iż w warunkach obowiązywania Kapitalizmu prawdziwego (unijnego)nieamerykańskiego wszystkie dotychczasowe partie polityczne przeszły samoistnie w partie ekonomiczne (polityczno-ekonomiczne)-frakcje.