Witaj, zapraszamy do rejestracji w Społeczność Polskich Internautów ProjektPI.

Propozycje zmian na forum i stronie

Tutaj dyskutujemy nad ogólną organizacją projektu, sposobami promocji, pozyskiwaniem nowych uczestników.

Odp.: Propozycje zmian na forum i stronie

Postprzez Forex.reptile » 29 Sty 2010, 21:28

admin napisał(a):Pamiętaj o tym, że do zmian i upiększeń na portalu jestem sam a reszta forumowiczów tylko pyta się, kiedy to oddam stowarzyszeniu? A kto wtedy będzie dbał o ten portal?

hmm... wielkie hmmm :)
admin napisał(a):Jak uzyskam na to pytanie odpowiedz i konkrety wtedy pomyślę i o tym.

ok... propozycja aktualna
admin napisał(a):Na razie nie ma chętnych do napisania nawet minimalnej informacji na Blogu o reszcie nie wspomnę.

ja mogę pisać :mrgreen:
admin napisał(a):Edycja postów została zmieniona na 24 godziny, ale do czasu następnej wpadki.
Jakiej?
Piszesz posta, 2-3 osoby odpowiadają na temat.
Później następuje dopisanie lub zmiana treści posta i te 2-3 odpowiedzi nie są właściwie na temat, bo został zmieniony. Już wielokrotnie były tego typu nieporozumienia. Ale ok. Poprawiłem ;)

informacja pod postem o czasie edycji da wgląd jak było ... można też dorobić ukryta historie zmian (jeśli jesteś dobry programer)
admin napisał(a):Mamy takie same możliwości budowy ankiet !!
Tylko trzeba z nich korzystać .....
Głosy ma podliczać osoba zakładająca ankietę - czytaj: regulamin

przetestuje więc..
admin napisał(a):Portal jednymgłosem został sprzedany i prawdopodobnie umarł z powodu braku zainteresowania.
A szkoda .....

Dosłownie sprzedany? Ja nic nie wiem. Komu jak gdzie? (PRECZYTAŁEM MEJLA zanim napisałem - ale i tak nie wiem czemu jest tekst, że sprzedany... skoro nic się nie zmieniło, chyba)
Zmiana w rss mnie od ilozowała od aktualnych spraw. A śmierć to naturalność ... ;)
Czyli co koniec ?
W zasadzie po tej informacji miałem przestać pisać i odpisywać uznając, że skoro już po i koniec to po co. .. no ale czekam na wyjaśnienia :?

2009-10-12 12:22:08
JednymGłosem na Allegro!
.... allegro.pl/item777522703_serwis_spolecznosciowy_www_jednymglosem_pl.html

zapraszamy do zapoznania się z powyższym linkiem
zespol jednymglosem.pl

Ale nie wiem czy to już koniec portalu

Ach ten sprzedany ja myślałem, że PI sprzedano
... zrobiłem zamieszanie..sorki. Wszystko przez Józka M bo tam rzeź w temacie.. zacznijmy-od-kwestii-zasadniczych-t4689-260.html

No i widać... komunikację internetową, niedogadania przypadkowe... hehe

admin napisał(a):
Forex.reptile napisał(a):http://www.mindjet.com/support/template ... y/overview
tu potrzeba czegoś takiego ...

Świetnie, zgadzam się. Kupisz to ty. Koszt 499 dolarów :lol:
Forex masz dobre chęci to wiem, ale to lekka przesada.

Eh... są inne tańsze i w ogóle ... Wcale nie proponowałem kupowanie.. tylko podgląd na temat organizacji i planowania zarówno serwisu, jak i działań.
admin napisał(a): Forex.reptile napisał(a):jeśli jestem na tej zakładce (stronie) to podstrony powinny być widoczne które są do wybrania (Statut Władze Uchwały Finanse Jak zostać Kontakt ) a u mnie znikają ...

Tak właśnie ma działać. Tak to zaplanowałem i tak zostało to wykonane.

Mało przyjazne IMHO... wg mnie po wejściu na stronę pod zakładki na 2giej belce mogły by być widoczne.. sprzyja to chyba nawigacji i poznaniu (dobre UI)
admin napisał(a): Forex.reptile napisał(a):I gdzie jest lider na tym forum, który myśli i pisze i coś robi

Właśnie. Też się zastanawiam... gdzie on jest?

Liderów powinno być kilka ... czyżby brak potencjału ?Ach gdzie Ci Polacy...
admin napisał(a):Może juz czas przestać narzekać i pora wziąć sie do roboty?

No... ale praca musi być zorganizowana ... narzekają zwykle Ci co rozwiązań nie widzą.. na tych nie ma co liczyć, jedynie patrzeć i zastanawiać można czemu..
admin napisał(a):Pomysł dobry. Popieram i juz Wiki jest gotowe, co do instalacji.
Integracja to dalsza sprawa, a teraz proszę o zaangażowanie się w treść na Wiki ProjektPI.

Gdyby był jakiś podział, podgląd na pracę,postępy to można się angażować w pracę. Każdy mógłby coś tam przetestować, podpowiedzieć.. podzielić się spostrzeżeniami. Byłoby coś widać, że coś się dzieje ;]

admin napisał(a):Ale dałeś czadu Forex ..... musze odsapnąć zanim dokończę odpowiedzi.

Jaki tam czad hehe... i nie Forex tylko reptile a Forex.reptile bo z Forexu.. mniejsze o to (wiesz pierwszy nick był odpowiedni... ale ciii) .
Na wspomnianym forum przeprowadzone zostało NWO... tu też można spróbować _d
admin napisał(a): Forex.reptile napisał(a):Kontynuując krytykę wole "swoje" szybkie forum forex.nawigator.biz nie wiem czemu to forum się tak wlecze

Według Google nasza witryna oraz forum pędzi z szybkością 0.8 s i jest to wynik świetny.

Ja patrzę na to z perspektywy porównania akurat z tamtym forum. Czuję się tam jak rybka w wodzie ;] aż nad to hehe. Odświeżenie tej strony to tak na oko 5 sec. Gdzie mogę taki test porównywający zrobić ?
admin napisał(a):Pamiętaj, że to jak wyświetla się strona czy forum zależy również od łącza internetowego.
Twoje to pędzące z szybkością rakiety - neostradus więc....
Wasze forum posiada sporo błędów w kodzie i to właśnie działa na wasz plus .... na razie.
Jakie? Sprawdź sam: walidacja Nasze forum zostało poprawione co do błędów w kodzie a teraz przyjdzie czas na ulepszenia. Ale wiesz.... czas.

W sumie to forum jest zbajerowane, więc wyciąg z bazy może być dłuższy... neostradus jest ok wystarcza wg mnie. A co do błędów.. to jest ich tam, nie tylko walidacja, ale i funkcjonalne sprawy.
Jeśli te błędy są kosztem prędkości działania to ja bym poprosił drugą wersję dla siebie pod tą baze danych z błędami hehe (żartuje... , ale moja przewaga to właśnie zdolność do szybkiego działania i operowania na informacjach, treściach.. w takich dyskusjach)
admin napisał(a):Forex.reptile napisał(a):brakuje w "Formularzu" kontaktu okienka temat: może powinno być? Kilka standardowych... cele konaktu..

Tu masz rację, ale na zmiany trzeba trochę poczekać. Za mało czasu na wszystko.

Może w wiki można by zrobić taką listę, rzeczy do zrobienia, rzeczy zrobione... powstała by jakaś dokumentacja. Legenda.. kolory red> do zrobienia , green > zrobione, black > funkcja obecna ..bleble ;]
admin napisał(a):Forex chciałem tobie podziękować za te słowa krytyki.
Zapewniam ciebie, że rozumiem, co masz na myśli pisząc te posty.
Mogę określić to, że jedyną osobą na forum zainteresowany w obecnej chwili, co do funkcjonalności czy również i treści portalu jesteś Ty i Czynnik. Dlatego dziękuję wam za zainteresowanie. Przyjdzie czas na poprawki i skorzystam z tych rad.
Dzięki też za maila. Oby więcej takich, forumowiczów a portal by działał jak "szwajcarski zegarek".

Krytyka nie krytyka.. chciałem pomóc, jakiś tam pomysł wciąż jest ... obym go nie zapomniał.

INNE:
1) Na głównej stronie brakuje rss (jeśli mają być tam wpisy z blogów - zbiorowe)
2) Nie wiem czemu, ale już kilka razy podczas cytowania po przyciśnięciu "cytuj" zresetowało mi FF - może jak ktoś jeszcze zgłosi to będzie wiadomo, że to błąd. Często tez po jakimś tam czasie z otwartymi stronami PI i oknem napisz post pada FF ... jakby jakiś licznik czy cuś.. szczęście, że część treści zostaje po przywróceniu, bo 2 raz pisać to samo by się nikomu nie chciało. Prubowałem edytować ten post i dziwne po jakichś 10 20 sec FF pada.
3) Czas powstawania i odświeżania listy postów na rss mnie interesuje.Jak to jest? Bo na razie przodującym wątkiem jest "pomoc potrzebującym" co mnie już osłabia. Ja nie mam czasu klikać... 5 moich kliknięć na forum to więcej siły organizacyjnej warta więcej niż 50gr czy ileś tam. Podobnie z wertowaniem czytnika rss kanału PI.A kanałów trochę mam z racji branży.Innych to też może irytować.
4) Nigdy nie wiem ile mam uśmieszków, a lubię chyba nadużywać.. najgorzej to je odnaleźć żeby móc wysłać wiadomość na forum.
5) Ten sam rozmiar czcionki w oknie pisania pozwala łatwiej odnaleźć fragmenty do poprawienia edycji po dostrzeżeniu ich po wykonaniu podglądu(treść nie jest przesunięta i w tym samym miejscu). Jak ktoś ma problem ze wzrokiem, małą czcionką to ctr+ rolka na myszce daje powiększenie.
6) Newssletter dodaje forward z adresami @ jakiś spamiarz podchwyci i będzie buuu
Ostatnio edytowany przez Forex.reptile 29 Sty 2010, 22:19, edytowano w sumie 2 razy
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration
Awatar użytkownika
Forex.reptile
Redaktor
Redaktor

Windows XPFirefox

Postprzez admin » 29 Sty 2010, 22:03

Forex.reptile napisał(a):Dosłownie sprzedany? Ja nic nie wiem. Komu jak gdzie? Zmiana w rss mnie od ilozowała od aktualnych spraw. A śmierć to naturalność ...
Czyli co koniec ?

2009-10-12 12:22:08
JednymGłosem na Allegro!
.... allegro.pl/item777522703_serwis_spolecznosciowy_www_jednymglosem_pl.html

zapraszamy do zapoznania się z powyższym linkiem
zespol jednymglosem.pl

Ale nie wiem czy to już koniec portalu
Administrator Serwera ProjektPI
Od tego, na który pociąg zdążymy, zależy nasze życie ...

Image
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

WindowsMozilla

Postprzez admin » 30 Sty 2010, 01:52

1) Na głównej stronie brakuje rss (jeśli mają być tam wpisy z blogów - zbiorowe)

Jest w budowie kanał dla stron Portalu.

2) Nie wiem czemu, ale już kilka razy podczas cytowania po przyciśnięciu "cytuj" zresetowało mi FF - może jak ktoś jeszcze zgłosi to będzie wiadomo, że to błąd. Często tez po jakimś tam czasie z otwartymi stronami PI i oknem napisz post pada FF ... jakby jakiś licznik czy cuś.. szczęście, że część treści zostaje po przywróceniu, bo 2 raz pisać to samo by się nikomu nie chciało. Prubowałem edytować ten post i dziwne po jakichś 10 20 sec FF pada.

Masz problem z FF. Forum i portal był testowany przez 20 beta testerów na prawie wszystkich platformach systemowych. Wiem co piszę bo to własnie moja profesja - komputery i oprogramowanie.

3) Czas powstawania i odświeżania listy postów na rss mnie interesuje.Jak to jest? Bo na razie przodującym wątkiem jest "pomoc potrzebującym" co mnie już osłabia. Ja nie mam czasu klikać... 5 moich kliknięć na forum to więcej siły organizacyjnej warta więcej niż 50gr czy ileś tam. Podobnie z wertowaniem czytnika rss kanału PI.A kanałów trochę mam z racji branży.Innych to też może irytować.

Pomoc potrzebującym to własnie wiodący temat na forum.
Jest w tym temacie nowy post więc i jest w kanałach RSS.
A że w tym temacie dziennie jest kilka postów... - masz odpowiedz.

4) Nigdy nie wiem ile mam uśmieszków, a lubię chyba nadużywać.. najgorzej to je odnaleźć żeby móc wysłać wiadomość na forum.

Nie rozumiem przyznam się ;)
Image
Po co szukać jak są po prawej stronie edytora?
Jak wyłączyłeś wyświetlanie w profilach użytkownika wystarczy je włączyć...

5) Ten sam rozmiar czcionki w oknie pisania pozwala łatwiej odnaleźć fragmenty do poprawienia edycji po dostrzeżeniu ich po wykonaniu podglądu(treść nie jest przesunięta i w tym samym miejscu). Jak ktoś ma problem ze wzrokiem, małą czcionką to ctr+ rolka na myszce daje powiększenie.

Nie będzie zmian rozmiaru czcionek na tym etapie zmian.
Może później.

6) Newssletter dodaje forward z adresami @ jakiś spamiarz podchwyci i będzie buuu

Masz rację. Kolejny raz to ci przyznaję.
Ale nie mam czasu w tej chwili zająć się tym tematem.
Jestem zmuszony wyłączyć do czasu poprawki wysyłanie Newsslettera.
Mam jeszcze zaimplementowany Newssletter na forum.
Sprawdzę jak on działa.

Co do ustawień forum, zainstalowanych porawek i innych dodatków:
Od jakiegoś czasu mam do czynienia z forami. PHPBB to tylko jedno z moich wyzwań. Było tego dość sporo. Ze swoich doświadczeń, nocy zarwanych podczas usuwania spamu i idiotycznych fotek Viagry itp, wyniosłem to co obecnie znajduje się na tym portalu. Może jakieś z ustawień nie pasują wam ale wynika to tylko i wyłącznie z dbałości o zabezpieczenie forum i portalu.
Zmiany jakie mogę wnieść poprzedzają beta testy i muszą gwarantować poprawne (czytaj:nie szybkie ale poprawne) działanie systemu stron ProjektPI.

Image
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

WindowsMozilla

Postprzez Forex.reptile » 31 Sty 2010, 17:04

No są :lol:
Ale w treść posta... jak się cytuje i post robi się długi a treści dużo ciężko odnaleźć znaki tworzące emoty..
(chodzi o to, że jak zacytujesz kilka innych wypowiedzi gdzie jest dużo emotów to: :D :) ;) :? 8-)
Kod: Zaznacz wszystko
Twoja wiadomość zawiera zbyt wiele uśmieszków. Maksymalna liczba uśmieszków w poście to 7.

spróbuj mnie zacytować i dodać swoje emoty.
Reszta ... po ogarnięciu całości obecnych możliwości PI.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration
Awatar użytkownika
Forex.reptile
Redaktor
Redaktor

Windows XPFirefox

Postprzez admin » 04 Lut 2010, 03:03

Forex.reptile napisał(a):

No są :lol:
Ale w treść posta... jak się cytuje i post robi się długi a treści dużo ciężko odnaleźć znaki tworzące emoty..
(chodzi o to, że jak zacytujesz kilka innych wypowiedzi gdzie jest dużo emotów to: :D :) ;) :? 8-)
Kod: Zaznacz wszystko
Twoja wiadomość zawiera zbyt wiele uśmieszków. Maksymalna liczba uśmieszków w poście to 7.

spróbuj mnie zacytować i dodać swoje emoty.
Reszta ... po ogarnięciu całości obecnych możliwości PI.

Proszę bardzo :lol: :lol: :lol:
Zapomniałeś że jestem Adminem :mrgreen: :ugeek: :D :shock: :roll: :idea: ;)

Image
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

WindowsMozilla

Postprzez Forex.reptile » 24 Lut 2010, 02:36

admin napisał(a):Zapomniałeś że jestem Adminem

No tak :lol: ale ja nie jestem i gdy cytuje ten post w całości to nie można go opublikować - wysłać do bazy

Sprawa działu baza-uzytkownikow-projektpi-f124.html
Może obok linków głównych można by umieścić linki wejściowe do for, które pozwoliłyby tam dyskutować na tematy dotyczące funkcjonalności .. szukam miejsca dla działu System Pi i narzędzi pod tym kątem (mindmap) ja nie widzę innej opcji organizacji :lol:
*widok mniej więcej jak niżej [ domena bazy + link forum ]

Blogi ProjektPI + Subforum / forum dotyczące blogów
Blogi użytkowników ProjektPI

Wiki ProjektPI + Subforum / forum dotyczące wiki
Wiki ProjektPI - Nasza Wikipedia ProjektPI

maps/forum/jest-zadanie-do-wykonania-f157/
ta strona źle mi się otwiera w FF - rozsypany szablon, a w operze nie otwiera :? A może tak ma być ?
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ostatnio edytowany przez admin, 24 Lut 2010, 11:22, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Załącznik przeniesiono z obcej strony na serwer PI
Awatar użytkownika
Forex.reptile
Redaktor
Redaktor

Windows XPFirefox

Postprzez admin » 24 Lut 2010, 18:40

Forex.reptile napisał(a):No tak ale ja nie jestem i gdy cytuje ten post w całości to nie można go opublikować - wysłać do bazy

Obecne ustawienia - 7 uśmieszków.
Jeżeli inni użytkownicy będą chcieli o podniesienie tej ilości zrobię na 10-21 uśmieszków.

Blogi ProjektPI + Subforum / forum dotyczące blogów

Będzie dodane subforum tam gdzie podałeś ;)

maps/forum/jest-zadanie-do-wykonania-f157/
ta strona źle mi się otwiera w FF - rozsypany szablon, a w operze nie otwiera A może tak ma być ?

To są mapy stron ProjektPI dla wyszukiwarek internetowych: Google, Onet, WP, Yahoo itp...
Pomocne to jest do szybszego indeksowania forum 8-)

Image
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

WindowsMozilla

Postprzez admin » 03 Mar 2010, 00:54

Forex.reptile napisał(a): napisał(a):Blogi ProjektPI + Subforum / forum dotyczące blogów

Będzie dodane subforum tam gdzie podałeś

Prosiłeś i zrobione ;)
Przepraszam Ciebie że nie odpisałem na twojego maila ale mam trochę obowiązków w pracy.
Taki zwariowany okres w pracy.

Image
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

WindowsMozilla

Postprzez admin » 01 Maj 2010, 00:26

Kolejne zmiany na stronie ProjektPI:
1. Dodanie komentarzy do wiadomości.
-komentarze będą mogli pisac użytkownicy niezalogowani oraz niezarejestrowani.
-komentarze będzie można oceniać za pomoca głosowania.
2. Dodanie na serwerze portalu możliwości zakładania skrzynek pocztowych nazwa@projektpi.pl
-każdy kto będzie chciał posiadać konto pocztowe będzie mógł je założyć za darmo.
-jedyny wymóg to zarejestrowanie się w panelu użytkownika konta pocztowego.
3. Zmiana strony głównej portalu wraz z wykonaniem odpowiednich opisów oraz grafik.
4. Integracja rejestracji oraz logowania na Forum, WIKI, Blog, Gra internetowa Running oraz Demotywatorach.
Za pomocą jednego loginu i hasła będzie mozna się logować na wszystkich portalach.

Zmiany będą wprowadzane sukcesywnie o czy będę informował na forum.

Pozdrawia Admin Krzysiek.

Image
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

WindowsMozilla

Postprzez admin » 19 Maj 2010, 00:03

Komentarze do wiadomości zostały zainstalowane.
Obecnie trwają beta testy.
Po nich zrobimy porawki i będzie to ostateczne zakończenie prac.
Kolejna nowość to darmowa poczta www.
Dodanie na serwerze portalu możliwości zakładania skrzynek pocztowych nazwa@projektpi.pl
-każdy kto będzie chciał posiadać konto pocztowe będzie mógł je założyć za darmo.
-poczta będzie zintegrowana logowaniem z portalem ProjektPI.
Za kilka dni zostanie udostepniona.
Trwaja też beta testy nowej stront Wykopaliska Polityczne ProjektPI.
Strona jest z działania podobna do znanego wam Wykopu.
Za kilka tygodni będzię zintegrowana z portalem ProjektPI.
Obecnie trwaja prace nad ustawieniami strony oraz nad dodawaniem odpowiednich modułów roboczych.
Budowany jest dział: Pomoc gdzie znajdziecie pomocne odpowiedzi dotyczące działania poszczególnych działów portalu.
Pisane są Regulaminy poszczególnych stron i podstron portalu.
Dojdą nowe strony oraz nowe wortale. Jakie? O tym napiszę w późniejszym terminie.
Ale już w niedługim czasie portal ProjektPI będzie dużym portalem społecznościowym z licznymi działami gdzie znajdziecie interesujace miejsca dla siebie na każdy temat.
Główny profil polityczny pozostanie bez zmian a raczej się nawet rozrośnie.
Zbudujemy nowa internetową partię dla ludzi a nie dla wybranców!!!

Image
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

WindowsMozilla

PoprzedniaNastępna

Powróć do Organizacja ProjektPI

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

• Reklama
Serwis randkowy
Portal ProjektPI nie bierze odpowiedzialności za informacje zawarte w tematach tu poruszanych.
Pamiętaj więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów, webmasterów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.