admin napisał(a):Pamiętaj o tym, że do zmian i upiększeń na portalu jestem sam a reszta forumowiczów tylko pyta się, kiedy to oddam stowarzyszeniu? A kto wtedy będzie dbał o ten portal?
hmm... wielkie hmmm
admin napisał(a):Jak uzyskam na to pytanie odpowiedz i konkrety wtedy pomyślę i o tym.
ok... propozycja aktualna
admin napisał(a):Na razie nie ma chętnych do napisania nawet minimalnej informacji na Blogu o reszcie nie wspomnę.
ja mogę pisać
admin napisał(a):Edycja postów została zmieniona na 24 godziny, ale do czasu następnej wpadki.
Jakiej?
Piszesz posta, 2-3 osoby odpowiadają na temat.
Później następuje dopisanie lub zmiana treści posta i te 2-3 odpowiedzi nie są właściwie na temat, bo został zmieniony. Już wielokrotnie były tego typu nieporozumienia. Ale ok. Poprawiłem
informacja pod postem o czasie edycji da wgląd jak było ... można też dorobić ukryta historie zmian (jeśli jesteś dobry programer)
admin napisał(a):Mamy takie same możliwości budowy ankiet !!
Tylko trzeba z nich korzystać .....
Głosy ma podliczać osoba zakładająca ankietę - czytaj: regulamin
przetestuje więc..
admin napisał(a):Portal jednymgłosem został sprzedany i prawdopodobnie umarł z powodu braku zainteresowania.
A szkoda .....
Dosłownie sprzedany? Ja nic nie wiem. Komu jak gdzie? (PRECZYTAŁEM MEJLA zanim napisałem - ale i tak nie wiem czemu jest tekst, że sprzedany... skoro nic się nie zmieniło, chyba)
Zmiana w rss mnie od ilozowała od aktualnych spraw. A śmierć to naturalność ...
Czyli co koniec ?
W zasadzie po tej informacji miałem przestać pisać i odpisywać uznając, że skoro już po i koniec to po co. .. no ale czekam na wyjaśnienia
2009-10-12 12:22:08
JednymGłosem na Allegro!
.... allegro.pl/item777522703_serwis_spolecznosciowy_www_jednymglosem_pl.html
zapraszamy do zapoznania się z powyższym linkiem
zespol jednymglosem.pl
Ale nie wiem czy to już koniec portalu
Ach ten sprzedany ja myślałem, że PI sprzedano ... zrobiłem zamieszanie..sorki. Wszystko przez Józka M bo tam rzeź w temacie.. zacznijmy-od-kwestii-zasadniczych-t4689-260.html
No i widać... komunikację internetową, niedogadania przypadkowe... hehe
admin napisał(a):
Forex.reptile napisał(a):http://www.mindjet.com/support/template ... y/overview
tu potrzeba czegoś takiego ...
Świetnie, zgadzam się. Kupisz to ty. Koszt 499 dolarów
Forex masz dobre chęci to wiem, ale to lekka przesada.
Eh... są inne tańsze i w ogóle ... Wcale nie proponowałem kupowanie.. tylko podgląd na temat organizacji i planowania zarówno serwisu, jak i działań.
admin napisał(a): Forex.reptile napisał(a):jeśli jestem na tej zakładce (stronie) to podstrony powinny być widoczne które są do wybrania (Statut Władze Uchwały Finanse Jak zostać Kontakt ) a u mnie znikają ...
Tak właśnie ma działać. Tak to zaplanowałem i tak zostało to wykonane.
Mało przyjazne IMHO... wg mnie po wejściu na stronę pod zakładki na 2giej belce mogły by być widoczne.. sprzyja to chyba nawigacji i poznaniu (dobre UI)
admin napisał(a): Forex.reptile napisał(a):I gdzie jest lider na tym forum, który myśli i pisze i coś robi
Właśnie. Też się zastanawiam... gdzie on jest?
Liderów powinno być kilka ... czyżby brak potencjału ?Ach gdzie Ci Polacy...
admin napisał(a):Może juz czas przestać narzekać i pora wziąć sie do roboty?
No... ale praca musi być zorganizowana ... narzekają zwykle Ci co rozwiązań nie widzą.. na tych nie ma co liczyć, jedynie patrzeć i zastanawiać można czemu..
admin napisał(a):Pomysł dobry. Popieram i juz Wiki jest gotowe, co do instalacji.
Integracja to dalsza sprawa, a teraz proszę o zaangażowanie się w treść na Wiki ProjektPI.
Gdyby był jakiś podział, podgląd na pracę,postępy to można się angażować w pracę. Każdy mógłby coś tam przetestować, podpowiedzieć.. podzielić się spostrzeżeniami. Byłoby coś widać, że coś się dzieje ;]
admin napisał(a):Ale dałeś czadu Forex ..... musze odsapnąć zanim dokończę odpowiedzi.
Jaki tam czad hehe... i nie Forex tylko reptile a Forex.reptile bo z Forexu.. mniejsze o to (wiesz pierwszy nick był odpowiedni... ale ciii) .
Na wspomnianym forum przeprowadzone zostało NWO... tu też można spróbować
admin napisał(a): Forex.reptile napisał(a):Kontynuując krytykę wole "swoje" szybkie forum forex.nawigator.biz nie wiem czemu to forum się tak wlecze
Według Google nasza witryna oraz forum pędzi z szybkością 0.8 s i jest to wynik świetny.
Ja patrzę na to z perspektywy porównania akurat z tamtym forum. Czuję się tam jak rybka w wodzie ;] aż nad to hehe. Odświeżenie tej strony to tak na oko 5 sec. Gdzie mogę taki test porównywający zrobić ?
admin napisał(a):Pamiętaj, że to jak wyświetla się strona czy forum zależy również od łącza internetowego.
Twoje to pędzące z szybkością rakiety - neostradus więc....
Wasze forum posiada sporo błędów w kodzie i to właśnie działa na wasz plus .... na razie.
Jakie? Sprawdź sam: walidacja Nasze forum zostało poprawione co do błędów w kodzie a teraz przyjdzie czas na ulepszenia. Ale wiesz.... czas.
W sumie to forum jest zbajerowane, więc wyciąg z bazy może być dłuższy... neostradus jest ok wystarcza wg mnie. A co do błędów.. to jest ich tam, nie tylko walidacja, ale i funkcjonalne sprawy.
Jeśli te błędy są kosztem prędkości działania to ja bym poprosił drugą wersję dla siebie pod tą baze danych z błędami hehe (żartuje... , ale moja przewaga to właśnie zdolność do szybkiego działania i operowania na informacjach, treściach.. w takich dyskusjach)
admin napisał(a):Forex.reptile napisał(a):brakuje w "Formularzu" kontaktu okienka temat: może powinno być? Kilka standardowych... cele konaktu..
Tu masz rację, ale na zmiany trzeba trochę poczekać. Za mało czasu na wszystko.
Może w wiki można by zrobić taką listę, rzeczy do zrobienia, rzeczy zrobione... powstała by jakaś dokumentacja. Legenda.. kolory red> do zrobienia , green > zrobione, black > funkcja obecna ..bleble ;]
admin napisał(a):Forex chciałem tobie podziękować za te słowa krytyki.
Zapewniam ciebie, że rozumiem, co masz na myśli pisząc te posty.
Mogę określić to, że jedyną osobą na forum zainteresowany w obecnej chwili, co do funkcjonalności czy również i treści portalu jesteś Ty i Czynnik. Dlatego dziękuję wam za zainteresowanie. Przyjdzie czas na poprawki i skorzystam z tych rad.
Dzięki też za maila. Oby więcej takich, forumowiczów a portal by działał jak "szwajcarski zegarek".
Krytyka nie krytyka.. chciałem pomóc, jakiś tam pomysł wciąż jest ... obym go nie zapomniał.
INNE:
1) Na głównej stronie brakuje rss (jeśli mają być tam wpisy z blogów - zbiorowe)
2) Nie wiem czemu, ale już kilka razy podczas cytowania po przyciśnięciu "cytuj" zresetowało mi FF - może jak ktoś jeszcze zgłosi to będzie wiadomo, że to błąd. Często tez po jakimś tam czasie z otwartymi stronami PI i oknem napisz post pada FF ... jakby jakiś licznik czy cuś.. szczęście, że część treści zostaje po przywróceniu, bo 2 raz pisać to samo by się nikomu nie chciało. Prubowałem edytować ten post i dziwne po jakichś 10 20 sec FF pada.
3) Czas powstawania i odświeżania listy postów na rss mnie interesuje.Jak to jest? Bo na razie przodującym wątkiem jest "pomoc potrzebującym" co mnie już osłabia. Ja nie mam czasu klikać... 5 moich kliknięć na forum to więcej siły organizacyjnej warta więcej niż 50gr czy ileś tam. Podobnie z wertowaniem czytnika rss kanału PI.A kanałów trochę mam z racji branży.Innych to też może irytować.
4) Nigdy nie wiem ile mam uśmieszków, a lubię chyba nadużywać.. najgorzej to je odnaleźć żeby móc wysłać wiadomość na forum.
5) Ten sam rozmiar czcionki w oknie pisania pozwala łatwiej odnaleźć fragmenty do poprawienia edycji po dostrzeżeniu ich po wykonaniu podglądu(treść nie jest przesunięta i w tym samym miejscu). Jak ktoś ma problem ze wzrokiem, małą czcionką to ctr+ rolka na myszce daje powiększenie.
6) Newssletter dodaje forward z adresami @ jakiś spamiarz podchwyci i będzie buuu

Nowości