Witaj, zapraszamy do rejestracji w Społeczność Polskich Internautów ProjektPI.

Obecny czas: 09 Wrz 2010, 17:47

Nowości Nowości dla Dział Inicjatyw Obywatelskich

Mapa strony Dział Inicjatyw Obywatelskich » Forum : Dział Inicjatyw Obywatelskich

W tym dziale do głosu dochodzą użytkownicy poprzez proponowanie konkretnych działań, prowokowanie dyskusji.

Prośba Barbary Piwowarek

Jestem mieszkanką Kolonii Szczekarków w gminie Wilków . 21 maja 2010 , w wyniku przerwania wału w Zastowie Polanowskim zalany został mój dom wraz z zabudowaniami gospodarczymi. Woda zabrała lub zniszczyła dosłownie wszystko, co miałam, dorobek całego życia. Teraz niestety nie mam nic, nawet własnego łóżka. Po uderzeniu kolejnej fali dom jest w jeszcze gorszym stanie. Pozostały już tylko ściany z licznymi pęknięciami.

Zwracam się z prośbą o pomoc w wyposażeniu domu w niezbędne do ...
Czytaj więcej : Prośba Barbary Piwowarek | Wyświetleń : 11 | Odpowiedzi : 0

Prośba Izabeli Fornalczyk

Witam szanownych Państwa

Nazywam sie Izabela Fornalczyk,mam 35 lat i jestem matka pięciorga dzieci.
Pisze do panstwa poniewaz jestesmy w bardzo trudnej sytuacji bytowej i nie chce panstwa prosic o pieniadze,ale zanim przejde do meritum chce opisac po krotce nasza sytuacje. Jak juz wspomnialam wychowujemy z mezem piatke dzieci w wieku 17,15,12,10,8 lat.
Utrzymujemy się z pensji męża i zasiłków z MOPS-u.
Mieszkamy w Albertowsku-gmina Grodzisk Wlkp,nasz dom jest bardzo stary i w bardzo zlym ...
Czytaj więcej : Prośba Izabeli Fornalczyk | Wyświetleń : 7 | Odpowiedzi : 0

Pomoc dla Julki Pomoc dla Julki

Drodzy Państwo w imieniu czteroosobowej rodziny zwracamy się do Państwa o pomoc w zbiórce finansowej. Rodzina ta wychowuje dwójkę dzieci w tym najmłodszą Julkę która jest niepełnosprawna, kosztowne leczenie i rehabilitacja pochłaniają całe dochody i ledwie starcza na egzystencję na normalnym poziomie życia..
Dziewczynka choruje na rzadką chorobę z którą się urodziła - stwardnienie rozsiane mózgu i padaczkę, ma tez dwa otwory w sercu.
Julka musi być stale pod opieką wielu specjalistów: kardiologa, neurologa, logopedy ...
Czytaj więcej : Pomoc dla Julki | Wyświetleń : 31 | Odpowiedzi : 0

Ogólnopolska akcja dla powodzian Ogólnopolska akcja dla powodzian

Zorganizujmy ogólnopolską akcję pomocy dla powodzian. Napiszmy do różnych organizacji charytatywnych w celu zorganizowania takiej akcji. Wiadome jest, że pieniądze, które powodzianie otrzymają nie wystarczą im na doprowadzenie mieszkań z przed powodzi, dlatego takowa moja propozycja. Można też napisać do Jurka Owsiaka o pomoc w zorganizowaniu takiej akcji. Myślę, że sierpień lub wrzesień byłby najwłaściwszym terminem zorganizowania takiej akcji, tym bardziej, że grozi nam znowu powtórka z powodzi.
Czytaj więcej : Ogólnopolska akcja dla powodzian | Wyświetleń : 38 | Odpowiedzi : 1

pomoc powodzianom(miejsca ,nr kont)

Rozpoczynamy akcję informacyjną.Sami bedziemy szukać,ale prosimy Państwa o pomoc.Każda taka informacja o miejscu zbiórek i ich czasie jest wazna .Bedziemy ,umieszczone tutaj posty porzadkowac wedlug miast.

Proszę pamiętać o naszych stronach do klikania(każde takie uderzenie,to sponsor ktory za Twoje kliknięcie placi fundacji)
Proszę pamiętać o formie smsowej;
72 052 (2,44) hasło 'Pomagam" (fundacja TVNu)

Gazeta.pl wspólnie z Polską Akcją Humanitarną zbiera na pomoc dla powodzian na stronie Podarnik.gazeta.pl. Do wyboru są trzy zestawy pomocowe: za ...
Czytaj więcej : pomoc powodzianom(miejsca ,nr kont) | Wyświetleń : 153 | Odpowiedzi : 5

Pomoc dla powodzian !!! Pomoc dla powodzian !!!

Pomoc powodzianom!

Setki tysięcy osób czekają na pomoc.
Pieniądze zbierane są za pośrednictwem kont bankowych należących do CARITAS POLSKA:

Bank PKO BP S.A nr 70 1020 1013 0000 0102 0002 6526 z dopiskiem "POWÓDŹ"

Bank Millennium nr 77 1160 2202 0000 0000 3436 4384

Można także wysyłać SMS pod numer 72 052 o treści POMAGAM (koszt 2,44 zł z VAT). Wszyscy operatorzy zrzekli się swoich dochodów i całość przekazują na cel akcji. Fundacja TVN ...
Czytaj więcej : Pomoc dla powodzian !!! | Wyświetleń : 36 | Odpowiedzi : 0

Bezpieczeństwo na przejściach dla pieszych

Do napisania tego posta zainspirował mnie artykuł na stronie http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /653258356 dotyczący zdjęć robionych kierowcom łamiącym przepisy oraz 500 złotowego mandatu oraz 20 pkt karnych dla kierowcy, który wyprzedzał na przejściu dla pieszych inne auta. Chciałbym zachęcić wszystkich do dyskusji na temat sposobów poprawy bezpieczeństwa na przejściach dla pieszych.
Ja niestety prawie codziennie widuję takich kierowców jak ten opisany w artykule, do którego podałem link.
Sam również jestem ...
Czytaj więcej : Bezpieczeństwo na przejściach dla pieszych | Wyświetleń : 40 | Odpowiedzi : 1

WSPÓLNOTA FINANSOWA - co to takiego?

WSPÓLNOTA FINANSOWA

Jest to projekt nowego ustroju, który nie jest demokracją, a który trzeba budować od ścierniska po..., albo jak kto woli od trawy, czyli prawie od ZERA.

Podwaliny do Wspólnoty Finansowej zrobił Clifford Hugh Douglas (1918 rok), nazywając swą doktrynę Kredytem Społecznym. Z uwagi, że C.H.Douglas nie żyje, to nie może rozwijać tego tematu.
Po drugie czasy się ciągle zmieniają i jego doktryna też musi się zmieniać na lepsze.

Od wielu lat zajmuję się ...
Czytaj więcej : WSPÓLNOTA FINANSOWA - co to takiego? | Wyświetleń : 190 | Odpowiedzi : 6

Co chcesz zmienić i dlaczego?

Co chcesz zmienić i dlaczego?
Temat jest prosty...
Zanim zaczniesz, możesz skonsultować swój pomysł _d
Czytaj więcej : Co chcesz zmienić i dlaczego? | Wyświetleń : 94 | Odpowiedzi : 2

Dyskusja - CZY JESTEŚ ZA ZMIANAMI W KONSTYTUCJI RP ?

bOnitA01 napisał:jestem za :)

Pojęcie "zmiany" jest błędne ponieważ w grę wchodzi pojęcie :"uaktualnienia" tekstu Konstytucji /ustawy zasadniczej/w związku z TRAKTATEM LIZBOŃSKIM = ustawa zasadnicza jako ustawy nadrzędnej (prawo unijne)nad prawem krajowym Konstytucją RP (ustawą zasadniczą).
Konstytucja RP "powiatowa"autorstwa SLD przestała obowiązywać z powodu podporządkowania suwerenności krajowej Konstytucji RP ...TRAKTATOWI LIZBOŃSKIEMU =ustawa zasadnicza.Stąd nie podlega "zmianie" ponieważ nie można zmienić czegoś co utraciło aktualność -wymaga najpierw "uaktualnienia".
___________________________________________ ...
Czytaj więcej : Dyskusja - CZY JESTEŚ ZA ZMIANAMI W KONSTYTUCJI RP ? | Wyświetleń : 135 | Odpowiedzi : 4

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Wszystkich postów: 17506 • Wszystkich tematów: 880 • Wszystkich użytkowników: 1825

• Reklama
Serwis randkowy
Portal ProjektPI nie bierze odpowiedzialności za informacje zawarte w tematach tu poruszanych.
Pamiętaj więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów, webmasterów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.